Selüloz eterin çevre koruma inşaat malzemelerindeki rolü ve uygulaması (2)
3. beton harcı
Beton harçta nihai kuvvet gerçekten elde edilir. Çimento tamamen sulandırılmalıdır.
Özellikle yaz mevsiminde, beton harç su kaybı çok hızlıdır. Sulamayı korumak için komple hidrasyon önlemleri benimseyin. Bu yöntem su kaynakları israfına ve uygunsuz çalışmaya neden olabilir.
Mesele şu ki, suyun sadece yüzeyde olduğu ve iç hidrasyonun hala eksik olduğu. Bu nedenle, bu sorunu çözmek için, harç betonuna genellikle hidroksipropil metil selüloz veya metil selüloz eklenir.
Viskozite özelliği 20000-60000 cps arasındadır ve ilave miktar yaklaşık 2 ‰ -3 ‰ arasındadır ve su tutma oranı% 85’ten daha fazla arttırılabilir. Harç betonunda kullanım yöntemi kuru tozu eşit şekilde karıştırmak ve sonra su ilave etmektir.
4. Alçı sıva, yapıştırılmış sıva, kalafat sıva
I.
İnşaat sektörünün hızlı gelişmesiyle birlikte, yeni inşaat malzemelerine olan talep de artmıştır.
İnsanların çevre koruma konusundaki farkındalıklarının artması ve inşaat verimliliğinin sürekli iyileştirilmesi nedeniyle, çimentolu malzeme alçı ürünleri hızla gelişmiştir. Şu anda, en yaygın alçı ürünleri badana alçı taşı, bond alçı taşı, gömülü alçı taşı ve fayans yapıştırıcısıdır.
Sıva, iç duvarlar ve tavanlar için kaliteli bir sıva malzemesidir. Onunla silinen duvar yüzeyi ince ve pürüzsüzdür, toz düşürmez, tabana sıkıca bağlanır, çatlamaz ve düşmez ve yanmaz bir işlevi vardır.
Gümrüklü alçı, alçı esaslı yeni tip bir bina ışıkla yapıştırıcıdır. Çeşitli inorganik bina duvar malzemeleri arasında bağlantı için uygun olan çeşitli katkı maddeleri eklenerek yapılan yapışkan bir malzeme.
Yapı tahtası ve blok yapı için destekleyici bir malzemedir. Alçı derz dolgusu, alçı paneller ile duvarlar ve çatlaklar için tamir dolgusu arasındaki boşlukların dolgu maddesidir.
Bu sıva ürünleri farklı fonksiyonlara sahiptir. Alçı ve ilgili dolgu maddelerinin rolüne ek olarak, asıl mesele eklenen selüloz eter yardımcı maddesinin öncü bir rol oynamasıdır.
Alçıtağın susuz alçı ve hemihidrat alçıta bölünmesi nedeniyle, farklı alçıların ürünün performansı üzerinde farklı etkileri vardır. Bu nedenle, kalınlaşma, su tutma ve geciktirme, alçı yapı malzemelerinin kalitesini belirler.
Ⅱ.
Bu malzemelerle ilgili ortak bir sorun, içi boş tamburda çatlamadır ve ilk dayanıma ulaşılamaz. Bu problem çözüldü. Selüloz tipini ve geciktiricinin kompozit kullanım yöntemini seçme meselesidir.
Bu bağlamda, metil veya hidroksipropilmetil genel olarak 30,000 ila 60000 cps arasında seçilmektedir ve ilave miktarı 1,5 ila -2 arasındadır. Selülozun odak noktası su tutma ve geciktirici yağlamadır.
Bununla birlikte, bu durumda selüloz eterin geciktirici olarak kullanılması mümkün değildir. Ayrıca karıştırdıktan sonra sitrik asit geciktirici eklemelisiniz ve ilk dayanımı etkilemeyecektir.
Su tutma oranı genellikle, harici su emilimi olmadan doğal olarak ne kadar suyun kaybedildiğini belirtir.
Duvar çok kuruysa, taban yüzeyi suyu emer ve doğal buharlaşma malzemenin çok hızlı bir şekilde su kaybına neden olur ve boşalma ve çatlama da meydana gelir.
Bu kullanım yöntemi kuru toz ile karıştırılır. Çözelti hazırlanırsa, çözelti hazırlama yöntemine bakın.
5. Yalıtım harcı
İzolasyon harcı, soğuk alanlarda yeni bir iç cephe yalıtım malzemesi türüdür. Isı yalıtım malzemesi, harç ve yapıştırıcıdan sentezlenen bir duvar malzemesidir.
Bu malzemedeki selüloz bağlanma ve mukavemeti arttırmaya odaklanır. Genel olarak, metil selüloz oldukça viskozdur (yaklaşık 10000eps). Dozaj genellikle 2 ‰ ile 3 ‰) arasındadır ve kullanım yöntemi kuru toz karıştırma yöntemidir.
Herhangi bir sorunuz varsa, e-posta adresime gönderebilirsiniz: [email protected]
whatsapp: 17718245679